Нарежете домата и лука на малки кубчета. Сложете в купа и прибавете ситно нарязаната люта чушка. Посолете и подправете сок от лайм и листа пресен кориандър. Разбъркайте добре и оставете настрана.
Запечете на грил винера и хлебчетата за хот дог за 3-4 минути.
В касерола смесете млякото и маслото и загрейте на средно силен огън, докато маслото се разтопи. Добавете настърганото сирене, разбъркайте добре и оставете да се разтопи.
Разрежете хлебчетата по дължина, без да срязвате напълно, намажете със соса със сирене и поръсете с натрошен чипс.
Поставете отгоре по един винер, добавете с 1-2 с.л. от доматената салца и поръсете с още натрошен чипс.
Гарнирайте с листа кориандър и ситно нарязан пресен лук.