Оставете тестото в хладилник, докато се размрази напълно. Изрежете от тестото 12 правоъгълника с размер приблизително 12 на 4 сантиметра и подредете в тава за печене покрита с хартия.
Покрийте тестото с втори лист хартия и отгоре сложете тава за тежест. Печете 10 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна, махнете горната тава и хартията и печете още 5-6 минути, докато тестото стане златисто.
В купа сложете пудрата захар, киселото мляко и ваниловият екстракт и разбийте до гладък крем. За да приготвите крема за пълнежа сложете сметаната, киселото мляко и захарта в купа и разбийте с миксер, докато получите гладък, стегнат крем. Сложете лавандулата и захарта в хаван и счукайте леко.
Извадете блатовете тесто от фурната и охладете. Намажете половината правоъгълници тесто с глазурата и оставете да стегне за 10-15 минути.
Сложете крема със сметана в пош с кръгъл накрайник и шприцовайте върху останалите запечени кори. Покрийте с глазираните капачета и дръжте в хладилник до момента на сервиране. Преди сервиране поръсете сладкишите с лавандуловата захар