Наполеон с йогурт крем и лавандула

thumbnail
  • Приготвяне : 15 мин
  • Подготовка: 10 мин
  • Порции : 6

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Десерти

Съставки

Начин на приготвяне

Оставете тестото в хладилник, докато се размрази напълно.
Изрежете от тестото 12 правоъгълника с размер приблизително 12 на 4 сантиметра и подредете в тава за печене покрита с хартия.

Покрийте тестото с втори лист хартия и отгоре сложете тава за тежест.
Печете 10 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна, махнете горната тава и хартията и печете още 5-6 минути, докато тестото стане златисто.

В купа сложете пудрата захар, киселото мляко и ваниловият екстракт и разбийте до гладък крем.
За да приготвите крема за пълнежа сложете сметаната, киселото мляко и захарта в купа и разбийте с миксер, докато получите гладък, стегнат крем.
Сложете лавандулата и захарта в хаван и счукайте леко.

Извадете блатовете тесто от фурната и охладете.
Намажете половината правоъгълници тесто с глазурата и оставете да стегне за 10-15 минути.

Сложете крема със сметана в пош с кръгъл накрайник и шприцовайте върху останалите запечени кори.
Покрийте с глазираните капачета и дръжте в хладилник до момента на сервиране.
Преди сервиране поръсете сладкишите с лавандуловата захар