Загрейте зехтина в подходящ за печене съд и запържете нарязаните на кубчета, морков и селъри за 3-4 минути до омекване.
Сложете нарязания на филийки чесън, гответе още 30 секунди и добавете доматеното пюре и лютия пипер.
Разбъркайте, гответе 2 минути и налейте виното. Оставете за 3-4 минути, докато алкохола се изпари и добавете доматите и мащерката, разбъркайте и оставете на котлона за 5-6 минути.
Разрежете наденицата на две по дължина и направете диагонални разрези на всяко парче.
Добавете към ястието отцеденият боб, отгореподредете наденицата и печете 20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Смесете хлебните трохи с лимоновата кора, щипка сол и щипка черен пипер, извадете ястието от фурната и поръсете с хлебните трохи.
Върнете във фурната и гответе още 10 минути,докато наденицата се запече до златисто.
Поднесете ястието поръсено със ситно нарязан магданоз.