Започнете с приготвянето на лимоновия крем.
Премерете лимоновия сок и налейте вода, докато количеството течност стане 160 мл. Добавете царевичното нишесте и разбъркайте, докато се разтвори.
В касерола сложете яйцата и жълтъците, лимоновия сок и захарта. Сложете сместа на средно силен котлон и гответе при непрекъснато бъркане 8-10 минути, докато сместа се сгъсти до консистенция на крем.
Свалете съда от котлона, добавете маслото и разбъркайте до пълното му разтваряне.
Прецедете крема, за да е напълно гладък и сложете в купичка. Покрийте с фолио за свежо съхранение, като е важно то да прилепва плътно по крема, за да не се образува кора. Охладете и приберете в хладилник за около час.
От тестото с ринг изрежете кръгове с диаметър --- см. С по-малък ринг маркирайте вътрешен кръг, без да разрязвате до долу. Набодете вътрешния кръг с вилица, намажете ръбчето с разбит жълтък и печете пайовете 10-12 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Пригответе меренга. В касерола сложете захарта и водата. Гответе на средно силен огън около 5-6 минути от момента на завиране.
През това време в суха, чиста купа сложете белтъците с щипка сол и разбийте до получаването на пяна. Добавете оцета и разбийте.
Увеличете скоростта и на тънка струйка налейте горещия захарен сироп.
Разбивайте 4-5 минути, докато сместа се охлади, а меренга стане гъст и лъскав.
Извадете, охладете за няколко минути и натиснете вътрешния кръг, така че да прилепне за основата и да се образува кошничка. Оставете да се охладят.
Напълнете тестото с лимоновия крем. Отгоре с лъжица сложете купчинка от меренга и оформете красиви връхчета.
Сложете пайовете отново във фурната загрята на 220 градуса и печете 4-5 минути, докато меренга се запече до златисто.
Поднесете пайовете охладени.