Плитка от бутер тесто с шоколад и лешници

slide
  • Приготвяне : 15 мин
  • Подготовка: 10 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Десерти


Съставки

Начин на приготвяне

Сложете тестото в хладилник и оставете да се размрази напълно.
Разстелете единия лист тесто върху плота и сложете блокчето шоколад в средата. Изрежете горния и долен край, а страните нарежете на ленти с дебелина около 1 см.
Прегъвайте лентите тесто върху блокчето шоколад, като редувате лявата и дясна страна и притиснете добре.
Намажете с разбито яйце и поръсете с едро нарязаните лешници и захарта.
По същия начин пригответе останалото тесто и втория шоколад.
Сложете ги в тава покрита с хартия за печене и печете 20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, докато тестото стане златисто и хрупкаво.
Извадете от фурната и оставете сладкиша да се охлади за 10 минути преди да сервирате.