Щрудел с тиква и орехи

slide
  • Приготвяне : 90 мин
  • Подготовка: 25 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (2.5 / 5)
  • Десерти


Съставки

Начин на приготвяне

Разрежете тиквата на две, намажете с малко зехтин и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна 40-45 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади напълно.
В кухнески блендер сложете тиквата, захарта, смлените орехи, галетата, яйцето и подправките. Пасирайте до гладкост и прехвърлете в купа.

Върху кухненския плот подредете корите за баница, като всяка намажете с охладеното масло, поръсите с едро нарязаните орехи и захар.
По дългата страна на корите разстелете плънката и завийте на руло.

Сложете щрудела в тава за печене покрита с хартия с ръбчето надолу.
Намажете с останалото масло и разбитото яйце и малко кафява захар.

Печете 40 минути в предварително загрята до 160 градуса фурна.
Извадете щрудела от фурната, покрийте с чиста кърпа и оставете за 15 минути преди да разрежете.