От комбинацията - къпини и ябълки се получава чудесен и допълващ се вкус. Ако очаквате гости или имате специален повод, за който желаете да приготвите нещо, то този щрудел ще впечатли и най-критичния ви гост! Хрупкави кори, между тях маскарпоне крем и плънка от къпини и ябълки. Наистина надминава всички очаквания за вкус... истинско удоволствие! А за още повече разкош и сладост, добавете сладолед.
Вземете една кора, сгънете я през средата. После разпредете дължината ѝ на три равни части. Правите всички кори по този начин.
Покривате тава с хартия за печене, подреждате корите и ги изпичате в топла фурна за 5 - 7 минути.
Изпечете корите до златисто и ги охладете добре!
Не ги мажете с масло или олио.
Вземете подходящ тиган, в него поставете къпините. По желание може да прибавите и малини.
Обелете ябълките и ги нарежете на тънки резени, сложете и тях в тигана.
Добавете захарта и маслото.
Поставете на умерен котлон. Когато отделят сос, ги гответе около 10 минути.
Трябва да се получи плънка наподобяваща сладко.
В подходяща купа сложете маскарпонето, пудрата захар и ванилията.
Разбърквате за няколко минути.
Кремът става бързо. Напълнете го в пош.
Подредете всички готови части и започнете да сглобявате щрудела.
Вземете една кора и поставете крем.
Внимателно сложете плънка.
Поставете отгоре втората кора и отново сложете крем и плънка.
Поставете последната кора.
Отгоре внимателно поставете сладоледа и поръсете с пудра захар.
Разбира се, сладоледа и пудрата захар сложете непосредствено преди сервиране.