Крушите и бутер тестото са два продукта, които се допълват до съвършенство. Този уникален десерт е мек и ароматен и е изключително подходящо за сезона сладко изкушение. Броят на крушите в рецептата зависи от големината им. Ако са малки може да ползвате до 3 круши. А сиропът от поширането може да използвате за други плодове или за сиропиране на блат за торта.
Кипнете виното, водата, кристалната захар, канелата и кардамона.
Махнете от котлона и добавете крушите - обелени, почистени от семките и нарязани на половини.
Оставете ги да се овкусят докато всичко изстине.
Може да ги приготвите от предния ден и съхраните в хладилника.
От бутер тестото отрежете три еднакви, дълги ленти.
Сложете ги една върху друга и ги изпечете до леко порозовяване, за около 20 мин., в предварително загрята на 180* фурна.
Извадете от фурната и охладете.
За крема разбъркайте с бъркалка маслото и пудрата захар.
Добавете ванилията, лимоновата кора, яйцето и ликьор.
Смесете бадемите с брашното и ги сипете в маслената смес. Разбъркайте отново.
Нанесете крема върху изпечената основа от бутер тесто.
Отгоре наредете крушите, като предварително ги отцедите и подсушите със салфетка.
Изпечете сладкиша за още 20-25 мин. в загрята на 180* фурна докато бадемовия крем порозовее.
Сервирайте сладкиша добре охладен, поръсен с пудра захар.
Да ви е сладко!