Сладкиш с круши и бадемов крем

slide
slide
  • Приготвяне : 25 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 3

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Десерти

Крушите и бутер тестото са два продукта, които се допълват до съвършенство. Този уникален десерт е мек и ароматен и е изключително подходящо за сезона сладко изкушение. Броят на крушите в рецептата зависи от големината им. Ако са малки може да ползвате до 3 круши. А сиропът от поширането може да използвате за други плодове или за сиропиране на блат за торта.


Съставки

Начин на приготвяне

Кипнете виното, водата, кристалната захар, канелата и кардамона.

Махнете от котлона и добавете крушите - обелени, почистени от семките и нарязани на половини.

Оставете ги да се овкусят докато всичко изстине.

Може да ги приготвите от предния ден и съхраните в хладилника.

От бутер тестото отрежете три еднакви, дълги ленти.

Сложете ги една върху друга и ги изпечете до леко порозовяване, за около 20 мин., в предварително загрята на 180* фурна.

Извадете от фурната и охладете.

За крема разбъркайте с бъркалка маслото и пудрата захар.

Добавете ванилията, лимоновата кора, яйцето и ликьор.

Смесете бадемите с брашното и ги сипете в маслената смес. Разбъркайте отново.

Нанесете крема върху изпечената основа от бутер тесто.

Отгоре наредете крушите, като предварително ги отцедите и подсушите със салфетка.

Изпечете сладкиша за още 20-25 мин. в загрята на 180* фурна докато бадемовия крем порозовее.

Сервирайте сладкиша добре охладен, поръсен с пудра захар.

Да ви е сладко!