Тарти с маскарпоне и ягоди

slide
  • Приготвяне : 10 мин
  • Подготовка: 10 мин
  • Порции : 8

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Десерти


Съставки

Начин на приготвяне

Върху кухненския плот подредете 4 кори една върху друга, като всяка намазвате с разтопеното масло. Разрежете на 4 и поставете квадратите в 4 намаслени форми за пай с диаметър около 10 сантиметра. Повторете с останалите кори.

Подгънете крайчетата навътре и печете основите за тартите 6-7 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна, докато станат златисти и хрупкави. 

В купа сложете сиренето маскарпоне, захарта и семенцата ванилия. 

Нарежете половината ягоди на дребни парченца и прибавете към крема от маскарпоне. 

Разбъркайте добре и приберете в хладилника.

Извадете основите от кори от фурната и охладете върху решетка за 10 минути.

Напълнете с крема и декорирайте с нарязаните на тънки филийки останали ягоди, шоколадов чипс и кокосови стърготини.