Напоследък се питаме, кога отмина лятото? Оглеждаме се наоколо и дърветата вече имат пожълтели листа... Но пък тиквите - те са ни любими! Няма как по това време на годината да не споделим рецепта, приготвена с тиква. Решихме да приготвим тиквени сладки, като използваме основата за маслени американски курабийки. И вижте какво се получи
Съставки
Начин на приготвяне
Настържете тиквата на ситно ренде.
В купа сложете брашното.
Изсипете тиквата при брашното, добавете канелата и бакпулвера.
Разбъркайте много добре, тиквата и брашното трябва да се смесят отлично.
Добавете орехите.
Отново разбъркайте съставките.
Следва да сложите захарта. Отново всичко се смесва.
Идва ред на яйцата, а веднага след тях и маргарина.
Омесете тестото с ръцете си, става бързо и лесно. Получава се по-меко тесто.
Сложете тестото в хладилника за 30 минути или във фризера за 15 минути.
Пуснете фурната на 150 градуса, пригответе тавата, покрийте я с хартия за печене.
С мокри ръце вземайте от охладеното тесто и оформете сладките.
Печете ги на горен и долен реотан за около 20 минути.
Следете фурната, защото когато е много топла се изпичат по-бързо.