Великденски пайове със спанак и билки

slide
  • Приготвяне : 12 мин
  • Подготовка: 10 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Празник


Съставки

Начин на приготвяне

Размразете тестото според инструкциите на опаковката.

В тиган загрейте маслото и олиото, добавете измития, едро нарязан спанак, нарязаният на колелца пресен лук и билките и гответе 4-5 минути, докато омекнат.

 

Добавете сметаната и настъргания кашкавал, посолете и подправете с черен пипер. Свалете съда от котлона и охладете сместа.

 

Разстелете тестото върху леко набрашнен плот и нарежете на 2 правоъгълника.

С пръсти навийте двата края на тестото навътре и притиснете, за да получите форма на лодка.

Разпределете спаначената смес в лодките от тесто, намажете ръбчетата с разбито яйце и печете 20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Поднесете пайовете топли.