Ветрила от фини кори BELLA

slide
slide
  • Приготвяне : 15 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 16

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Десерти

Една супер симпатична сладка закачка, подходяща за парти. Мини-ветрила от фини кори за баница Bella, малко масло, малко шоколад и малко ядки. Всичко е по малко, но това е още едно доказателство, как от няколко достъпни продукта човек може да направи нещо хубаво, с което да зарадва близки и приятели. Ветрилата може да приготвите няколко дни предварително, но не ги съхранявайте затворени в съд, за да не омекнат. Наредете ги в чиния и приберете в шкафа. Ползвайте шоколад и ядки, каквито най-много харесвате. Бихме казали, че тези симпатични ветрилца са чудесни за детско парти, особено за момиченцата. За случая използвайте бял шоколад и цветна захар за овалване. Убедени сме, че малките госпожици ще се почувстват като истински принцеси! Не можем да кажем, че това е рецепта, а по-скоро идея. Точни количества не са ви нужни. Нека всеки направи толкова ветрила, колкото желае. Все пак ще се опитаме да дадем някакви мерки, както и да обясним начина на приготвяне.


Съставки

Начин на приготвяне

Намажете едната кора с малко масло я покрийте с втората. Отново намажете. Така слепените кори трябва да нарежете на 16 малки правоъгълни парчета. Това става най-лесно, като прегънете корите няколко пъти и нарежете с ножица.

Получените правоъгълници сгънете на ветрило, като се стараете да правите тънки плисета. Сгъвайте откъм дългата страна. Получената хармоника прегънете на две и в основата на сгънатата част забодете малко парче клечка за зъби.

Разлистете плисетата и подредете ветрилата в тава, покрита с хартия за печене.

Печете 5-7 мин. на 170*. Наблюдавайте ветрилата по време на печене. Много са фини и бързо могат да прегорят.

Потопете горната част на всяко ветрило в малко шоколад и оваляйте в ядки.

Оставете шоколада да се стегне и поднесете. Да ви е сладко!