Ароматно хлeбче с бутер тесто

slide
slide
slide
slide

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Закуска

Многолистното тесто е незаменим помощник в домакинството, особено когато не ти достига време да сготвиш нещо. С бутер тесто веднага може да завъртиш най-малкото едни вкусни банички. Или пък нещо сладко. Но аз се заиграх и ми хрумна да приложа бутер тестото на Bella в хляб. Идеята се оформи в главата ми, но нямах никаква представа дали изобщо ще се получи нещо. Тесто с мая и бутер тесто, вплетени заедно. А между пластовете да се вижда зелена линия. Мога да кажа, че опитът беше повече от успешен! Получи се хлебче с чудесен вид, много ароматно и приятно хрупкаво. Бутер тестото по направи още по-вкусно, а препечените хрупкави корички отгоре придават много приятно усещане за нещо въздушно. Хрусваш ги, а те се стопяват, просто изчезват. Остава само усещането. Много интересна комбинация се получи, наистина съм доволна. Ще се радвам, ако ви допадне и на вас! Йоли


Съставки

Начин на приготвяне

Първо пригответе тестото с мая. Разтворете маята във водата. Добавете захарта, солта и яйцето. Разбъркайте добре. С брашното омесете гладко тесто и го оставете за 30-40 мин. в купа, покрита с найлоново фолио. Предварително втасване на кваса не е нужно.

Накълцайте съвсем ситно спанака, лука, чесъна и магданоза. Посолете и смесете с олиото.

Разточете тестото с мая върху набрашнена повърхност. Намажете го със зелената смес.

Разточете леко и бутер тестото за да не се разлиства прекомерно по време на печене. Двете теста трябва да са с еднакъв размер.

Положете бутер тестото върху намазаното тесто с мая и завийте на хлабаво руло.

Срежете рулото по дължина и леко усучете краищата.Не усуквайте стегнато. Нужно е между пластовете да има достатъчно въздух, за да може по време на печене бутер тестото да се разлисти отстрани и отгоре.

Сложете хлебчето в тава, покрита с хартия за печене, или в правоъгълна форма за кекс. Оставете го да втаса за 20 мин.

Загрейте фурната на 200° и изпечете хлебчето до златисто за около 35 мин. Да ви е сладко!