Топли бутерки с луканка – представете си само какво ухание се носи от кухнята. Луканката мирише превъзходно, когато мине през огъня. А когато я съчетаем и с разтопен кашкавал, домашна лютеница и хрупкаво бутер тесто, разкошът е пълен. Да знаете само, че повече от две трудно ще изядете, защото засищат много добре.
Съставки
Начин на приготвяне
Разточете бутер тестото с малко брашно, разрежете на равни правоъгълници.
На едната страна на всеки правоъгълник сложете лютеница. Поръсете с настърган кашкавал и подредете по 3-4 парченца луканка.
Прегънете тестото и с вилица натиснете краищата, за да не се отворят по време на печенето.
Подредете бутерките с луканка в тава, покрита с хартия за печене, намажете ги с разбитото яйце и ги изпечете на 200 градуса до златист загар.
Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.