Бутерки с Добруджанска луканка "Орехите"

slide
  • Приготвяне : 25 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 8

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (3.6 / 5)
  • Закуска

Топли бутерки с луканка – представете си само какво ухание се носи от кухнята. Луканката мирише превъзходно, когато мине през огъня. А когато я съчетаем и с разтопен кашкавал, домашна лютеница и хрупкаво бутер тесто, разкошът е пълен. Да знаете само, че повече от две трудно ще изядете, защото засищат много добре.


Съставки

Начин на приготвяне

  1. Разточете бутер тестото с малко брашно, разрежете на равни правоъгълници.
  2.  На едната страна на всеки правоъгълник сложете лютеница. Поръсете с настърган кашкавал и подредете по 3-4 парченца луканка.
  3.  Прегънете тестото и с вилица натиснете краищата, за да не се отворят по време на печенето.
  4.  Подредете бутерките с луканка в тава, покрита с хартия за печене, намажете ги с разбитото яйце и ги изпечете на 200 градуса до златист загар.
Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.