Банички с кори Bella, гъби, сирене и суджук

thumbnail
  • Приготвяне : 1 мин
  • Подготовка: 30 мин
  • Порции : 8

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (4.3 / 5)
  • Закуска

Съставки

Начин на приготвяне

  1.  В тиган загрейте една част от олиото и задушете ситно нарязания лук. След като омекне, прибавете обелените ситно нарязани гъби. Подправете със сол и черен пипер и дръпнете от котлона.
  2.  В купа разбийте 4 от яйцата. Към тях прибавете натрошеното сирене и нарязания на ситни кубчета суджук.
  3.  Подправете с магданоз и прибавете задушените лук и гъби. Разбъркайте плънката много добре и оставете встрани.
  4.  Разстелете корите за баница, разрежете ги през средата и сложете двете половини една върху друга.
  5.  Вземете кора, намажете я с олио и сложете още една върху нея. Отново намажете и разпределете от плънката по дължина. Прегънете двата края един към друг и завийте на руло. Процедирайте така до изчерпване на количествата.
  6.  Завитите банички подредете в тава, покрита с хартия за печене, плътно една до друга. Намажете ги с разбито яйце, поръсете със сусам и печете на 180 градуса до златист загар, за 25-30 минути.