Хапки от тесто за пица „БЕЛЛА“, с пуешки деликатес и бекон „ОРЕХИТЕ“, доматен сос, кашкавал и сирене фета

slide
  • Приготвяне : 25 мин
  • Подготовка: 25 мин

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (4.0 / 5)
  • Закуска


Съставки

Начин на приготвяне

Необходими продукти

 

2 опаковки тесто за пица БЕЛЛА

250 гр. доматен сос

1 опаковка пуешки деликатес ОРЕХИТЕ

100 гр. бекон ОРЕХИТЕ

2 стръка пресен лук

1 зелена чушка

2 супени лъжици зехтин

200 гр. солено краве сирене

100 гр. натрошено сирене фета

3 супени лъжици ситно нарязан див лук

200 гр. печен сусам

Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне

 

Върху дъска за рязане с остър нож нарежете пуешкия деликатес, бекона и зелената чушка на малки кубчета. Нарежете пресния лук максимално ситно.

 

Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие на силен огън. Сотирайте пуешкия деликатес заедно с бекона, чушката и пресния лук за около 2-3 минути.

 

Поставете сотираните съставки в голяма купа и добавете настърганото краве сирене, сиренето фета, нарязаните див лук и прясно смлян пипер и разбъркайте добре.

 

Разтелете тестото за пица върху набрашнена повърхност и с помощта на ринг изрежете кръгове с диаметър 6-7 см. Намажете по малко доматен сос върху всяко парче тесто, след което отгоре сложете чаена лъжица от сместа и оформете тестото на малки топчета. С  помощта на четка за сладкиши намокрете с вода оформените топчета тесто, след което ги оваляйте едно по едно в сусама и ги подредете в подходяща тава с хартия за печене.

 

Печете в предварително загрята фурна на 180○ C в продължение на 25-28 минути, докато получите златист цвят.

 

Споделете с приятна компания!