Толкова е приятно и вдъхновяващо за една домакиня или кулинар, да знае, че в градината си разполага със свежи плодове и зеленчуци. Тиквичките са сред любимите ми зеленчуци на този сезон и не спирам да приготвям ястия с тях. Само банички не бях правила, но ето че и този момент настъпи. Резултатът беше впечатляващ, баничките се получиха отвън хрупкави, а отвътре с много богата и вкусна плънка. Важното за мен, е че всички вкъщи ги одобрихме и си ги хапнахме заедно с голямо удоволствие. Насладете се и вие на това хрупкаво пиршество за сетивата!
Тиквичките се измиват и с помощта на белачка се нарязват на тънки ивички.
Поставят се в гевгир и се посоляват. В малка купичка сложете двата вида сирена и с вилица ги намачкайте и смесете.
Към сиренето се счупват яйцата, разбъркват се енергично, докато се получи смес, наподобяваща паста.
Към сместа се добавят и 2 с.л. олио.
Пригответе корите, като вземете две кори, намазвате върху тях от яйчената смес, а върху нея подреждате тиквичките.
Внимателно хващате и навивате на руло кората. Навитата кора се поставя в предварително намазана с мазнина тава.
Вече навитите банички се намазват с малко олио и се пекат в топла фурна на 180 градуса.
Аз сложих фолио през първите 10 минути, след което го махнах. Така баничките ми се изпекоха равномерно и плънката не остана сурова.
Малко преди да извадите баничките от фурната, ги намажете с масло. Така отгоре ще добият приятен загар и ще останат хрупкави.
Когато баничките са готови се изкарват от топлата фурна и се оставят около 5 минути да си починат. След това са готови за дегустация!