Баница с моцарела и маково семе

slide
  • Приготвяне : 50 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 8

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Закуска


Съставки

Начин на приготвяне

От яйцата, натрошеното сирене, млякото /прясно и кисело, или просто вода/, бакпулвера и маковото семе пригответе смес за баницата.

Нарежете моцарелата на парчета с големина по ваш избор.

Намазвате избраната тава с мазнина и започнете да редите по следният начин:

  1. ред кори
  2. поръсване с мазнина
  3. ред кори
  4. смес от яйца, сирене и мляко
  5. ред кори
  6. парчета моцарела
  7. ред кори....

И така докато ви свършат продуктите, като задължително трябва да завършите с кори, поръсени със сместа. Отгоре поръсвате с още маково семе, парченца моцарела и мазнина.

Печете в предварително загрята до 190 градуса фурна около 45-50 минути, докато баницата се зачерви. От съдържащите се в моцарелата мазнини, баницата става особено вкусна и ароматна.