От яйцата, натрошеното сирене, млякото /прясно и кисело, или просто вода/, бакпулвера и маковото семе пригответе смес за баницата.
Нарежете моцарелата на парчета с големина по ваш избор.
Намазвате избраната тава с мазнина и започнете да редите по следният начин:
ред кори
поръсване с мазнина
ред кори
смес от яйца, сирене и мляко
ред кори
парчета моцарела
ред кори....
И така докато ви свършат продуктите, като задължително трябва да завършите с кори, поръсени със сместа. Отгоре поръсвате с още маково семе, парченца моцарела и мазнина.
Печете в предварително загрята до 190 градуса фурна около 45-50 минути, докато баницата се зачерви. От съдържащите се в моцарелата мазнини, баницата става особено вкусна и ароматна.