Необходими продукти:
1 опаковка кренвирши ЛЕКИ 300гр.
За бърканите яйца:
6 яйца
2 чаени лъжици масло
100 мл сметана
За спанака:
250 гр. спанак
1 скилидка чесън
4 супени лъжици зехтин
За гъбите:
150 гр. бели гъби
150 гр. кафяви гъби
150 гр. гъби портобело
2 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици масло
За хляба:
4 супени лъжици зехтин
4 филии квасен хляб
Сол
Прясно смлян пипер
Начин на приготвяне:
В средно голям съд за печене поставете филийките хляб, полейте ги щедро с 4 лъжици зехтин и ги поставете във фурната да се запекат.
За гъбите: Върху дъска за рязане нарежете гъбите на дебели филийки с помощта на остър нож и ги поставете в купа.
Сложете маслото и зехтина в силно нагрят тиган с незалепващо покритие. Добавете и сотирайте гъбите за 4-5 минути, овкусете със сол и прясно смлян пипер.
За спанака: В друг тиган загрейте 4 супени лъжици зехтин. Сотирайте спанака заедно с чесъна за 1-2 минути, извадете чесъна, поръсете сол и пипер, разбъркайте и махнете от огъня. Поставете в купа.
За кренвиршите: Загрейте вода в тенджера и малко преди да заври я свалете от огъня. Поставете кренвиршите ЛЕКИ във водата за около 2-3 минути.
За бърканите яйца: Разтопете маслото в тиган на средна температура. Добавете яйцата, овкусете със сол и пипер и с помощта на сладкарска бъркалка бъркайте докато яйцата не се сготвят напълно. Когато яйцата са почти готови, добавете сметаната, солта и прясно смляния пипер, разбъркайте за последен път и свалете от котлона.
Подредете в отделни чинии препечения хляб със сотирания спанак отгоре, гъбите, бърканите яйца и кренвиршите ЛЕКИ. По желание поръсете с див лук .
Добър апетит!