Бъркани яйца с кренвирши ЛЕКИ класик, спанак и гъби върху препечен хляб

slide
  • Приготвяне : 8 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 2

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Закуска


Съставки

Начин на приготвяне

Необходими продукти:

 

1 опаковка кренвирши ЛЕКИ 300гр.

 

За бърканите яйца:

6 яйца

2 чаени лъжици масло

100 мл сметана

 

За спанака:

250 гр. спанак

1 скилидка чесън

4 супени лъжици зехтин

 

За гъбите:

150 гр. бели гъби

150 гр. кафяви гъби

150 гр. гъби портобело

2 супени лъжици зехтин

2 супени лъжици масло

 

За хляба:

4 супени лъжици зехтин

4 филии квасен хляб

Сол

Прясно смлян пипер

 

 

Начин на приготвяне:

 

В средно голям съд за печене поставете филийките хляб, полейте ги щедро с 4 лъжици зехтин и ги поставете във фурната да се запекат.

 

За гъбите: Върху дъска за рязане нарежете гъбите на дебели филийки с помощта на остър нож и ги поставете в купа.

Сложете маслото и зехтина в силно нагрят тиган с незалепващо покритие. Добавете и сотирайте гъбите за 4-5 минути, овкусете със сол и прясно смлян пипер.

 

За спанака: В друг тиган загрейте 4 супени лъжици зехтин. Сотирайте спанака заедно с чесъна за 1-2 минути, извадете чесъна, поръсете сол и пипер, разбъркайте и махнете от огъня. Поставете в купа.

 

За кренвиршите: Загрейте вода в тенджера и малко преди да заври я свалете от огъня. Поставете кренвиршите ЛЕКИ във водата за около 2-3 минути.

 

За бърканите яйца: Разтопете маслото в тиган на средна температура. Добавете яйцата, овкусете със сол и пипер и с помощта на сладкарска бъркалка бъркайте докато яйцата не се сготвят напълно. Когато яйцата са почти готови, добавете сметаната, солта и прясно смляния пипер, разбъркайте за последен път и свалете от котлона.

 

Подредете в отделни чинии препечения хляб със сотирания спанак отгоре, гъбите, бърканите яйца и кренвиршите ЛЕКИ. По желание поръсете с див лук .

 

Добър апетит!