Булгур с нахут и кренвирши

slide
  • Приготвяне : 20 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Вечеря


Съставки

Начин на приготвяне

В сух тиган запечете подправките за 1 минута, докато освободят аромата си. 

Сложете булгура в купа, добавете подправките и разбъркайте. Залейте с горещия бульон, покрийте с фолио и оставете за 5 минути. 

Добавете 1 с.л. зехтин и лимоновия сок и разбъркайте внимателно с вилица.

Разрежете кренвиршите на две по дължина и след това на две напречно.  Запържете ги в останалия сгорещен зехтин за 3-4 минути, докато станат златисти.

Към булгура добавете нарязаните на парченца кайсии, нахута и нaстърганата лимонова кора.

Разбъркайте добре и сервирайте със запържените кренвирши и листа прясна мента.