Пене с пушен бекон ОРЕХИТЕ, маслини, рикота, прясна мента и доматен сос

slide
  • Приготвяне : 9 мин
  • Порции : 2

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (3.0 / 5)
  • Вечеря


Съставки

Начин на приготвяне

Необходими продукти:

 

250 гр. паста пене

250  гр. нарязан на лентички пушен бекон ОРЕХИТЕ

4 суп. лъжици зехтин

1 глава накълцан на ситно лук

1 скилидка накълцан на ситно чесън

120 гр. маслини

80 мл. десертно вино

300 гр. доматен сос

120 гр. сирене рикота

Няколко листенца прясна мента

Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

 

 

Начин на приготвяне:

           

На дъска за рязане нарежете с остър нож бекона на лентички, а лука и чесъна - на ситно. Поставете тенджера с подсолена вода на силно загрят котлон и сварете пастата докато не стане „ал денте“. Докато пастата се вари, нагрейте зехтина в по-дълбок тиган с незалепващо покритие.

 

Задушете лука заедно с чесъна докато омекнат, добавете бекона заедно с маслините и сотирайте за около 1 минута. Добавете десертното вино, доматения сос, сварената паста, солта и прясно смляния пипер и продължете да готвите, докато постигнете по-гъста консистенция на соса.

 

Когато пастата е готова, свалете тенджерата от котлона, добавете натрошеното сирене рикота, разбъркайте добре и сервирайте с няколко листа прясна мената.