Кипърски пай с Creta Farms гирос, гриловано сирене халуми, гриловани домати и йогурт дресинг

slide
  • Подготовка: 5 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (5.0 / 5)
  • Вечеря


Съставки

Начин на приготвяне

Необходими продукти:

 

2 опаковки по 330гр. CretaFarms гирос

4 хлебчета панини

200 гр. сирене халуми

2 домата

 

За соса:

200 гр. гръцки йогурт

40 гр. зехтин

2 стръка пресен лук

2 суп. лъжици ситно накълцан магданоз

Сокът на половин лимон

Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

 

На дъска за рязане нарежете с остър нож сиренето халуми на филии, доматите на резени, а пресния лук - на ситно.

 

В малка купа поставете всички продукти за соса – йогурт, зехтин, ситно нарязан лук, магданоз, лимонов сок, сол и пипер и объркайте добре сместа.

 

Вземете грил тиган с незалепващо покритие, загрейте го на котлон с висока температура и запечете халумито и доматите от двете страни за около 3-4 минути общо.

 

В отделен тиган, задушете гироса за 5-6 минути докато усетите ароматите му.

 

Разрежете хлебчетата в средата, отворете ги и ги напълнете като разпределяте продуктите равномерно, започвайки със соса, след това грилованите домати, сиренето халуми и накрая месото.

 

Добър апетит!