Нарежете краставичките по дължина на ленти, а лука и магданоза на ситно.
Загрейте добре грил тиган или плоча и изпечете краставичките за 3-4 минути на страна, докато се запекат добре. Прехвърлете в купичка, охладете, а след това нарежете на ситно.
В тиган загрейте зехтина и добавете ситно нарязания лук. Посолете и гответе до омекване за около 5 минути, като разбърквате периодично.
Налейте оцета, сложете захарта и семената горчица и гответе още 6-7 минути. Свалете съда от котлона, добавете краставичките, разбъркайте добре и оставете сместа да се охлади напълно. Прибавете ситно нарязания магданоз, посолете и разбъркайте.
На добре загрят грил тиган изпечете кренвиршите, като завъртате от време на време за около 5-6 минути, докато се сготвят.
Затоплете разрязаните на две хлебчета, намажете с мека горчица и във всяко сложете кренвирш. Отгоре разпределете туршията с краставички и сервирайте.