Карфиол на фурна с биволски суджук

thumbnail
  • Приготвяне : 25 мин
  • Подготовка: 10 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Вечеря

Съставки

Начин на приготвяне

Нарежете магданоза на ситно и смесете с 2/3 от настъргания кашкавал и галетата. Разбъркайте и оставете настрана.
Нарежете суджука на дребни кубчета.
Накъсайте карфиола на розички и бланширайте в кипяща подсолена вода за 3-4 минути.
Отцедете и прехвърлете в намаслена тавичка за печене.
В касерола разтопете маслото, добавете брашното и гответе 2-3 минути при непрекъснато бъркане.
Налейте прясното мляко, посолете и подправете с черен пипер и индийско орехче и гответе 8-10 минути, като бъркате често, докато соса се сгъсти.
Свалете съда от котлона и добавете останалия кашкавал. Разбъркайте добре, докато се разтопи. Залейте карфиола със соса и отгоре разпределете суджука. Поръсете с галетата с кашкавал и магданоз и печете 25 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Оставете да се охлади за няколко минути преди да поднесете.