Картофена крем супа с броколи и кренвирши

thumbnail
  • Приготвяне : 30 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Вечеря

Съставки

Начин на приготвяне

В тенджера загрейте 3 с.л. от зехтина и запържете нарязаните на кубчета лук, морков и селъри за 5-6 минути.

Добавете нарязаните нa кубчета картофи и гответе 2 минути. Прибавете ситно нарязания чесън, налейте горещия бульон, посолете и подправете с черен пипер.

Покрийте с капак и варете 20 минути от момента на завиране. 

Пасирайте супата, добавете броколите и гответе още 10 минути. Налейте сметаната, оставете да се затопли и свалете съда от котлона.

Нарежете кренвиршите на 4 парчета и ги запържете до златисто в останалия зехтин.

Сервирайте супата топла с пържените кренвирши, поръсете с малко чили на люспи и добавете няколко капки зехтин.