Крем супа от целина с хрупкав салам

thumbnail
  • Приготвяне : 30 мин
  • Подготовка: 10 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (3.0 / 5)
  • Вечеря

Съставки

Начин на приготвяне

Нарежете салама на дребни кубчета и запържете в зехтина на средно висока температура.
Гответе 3-4 минути, докато се зачерви и стане хрупкав. Добавете хлебните трохи и гответе още 2-3 минути, докато хляба стане златисто кафяв. Свалете съда от котлона, прехвърлете сместа в купичка и оставете настрана.
В тенджера разтопете 50 г от маслото и запържете нарязания на филийки лук за 4-5 минути до омекване.
Добавете нарязаното на филийки селъри, клонките мащерка и нарязания на филийки чесън и гответе около минута.
Сложете нарязана на кубчета целина, налейте бульона, покрийте с капак и варете 20-25 минути от момента на завиране, докато целината омекне.
Свалете съда от котлона, махнете мащерката, налейте сметаната и добавете останалото масло. Пасирайте супата, докато стане напълно гладка.Посолете и подправете с черен пипер.
Сервирайте супата топла поръсена с хрупкавия салам с хлебни трохи и свежи листа целина.