Нарежете салама на дребни кубчета и запържете в зехтина на средно висока температура. Гответе 3-4 минути, докато се зачерви и стане хрупкав. Добавете хлебните трохи и гответе още 2-3 минути, докато хляба стане златисто кафяв. Свалете съда от котлона, прехвърлете сместа в купичка и оставете настрана. В тенджера разтопете 50 г от маслото и запържете нарязания на филийки лук за 4-5 минути до омекване. Добавете нарязаното на филийки селъри, клонките мащерка и нарязания на филийки чесън и гответе около минута. Сложете нарязана на кубчета целина, налейте бульона, покрийте с капак и варете 20-25 минути от момента на завиране, докато целината омекне. Свалете съда от котлона, махнете мащерката, налейте сметаната и добавете останалото масло. Пасирайте супата, докато стане напълно гладка.Посолете и подправете с черен пипер. Сервирайте супата топла поръсена с хрупкавия салам с хлебни трохи и свежи листа целина.