Кроасан с наденица и винен сос с гъби

slide
  • Приготвяне : 20 мин
  • Подготовка: 10 мин

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Вечеря


Съставки

Начин на приготвяне

Нарежете наденицата, лука и гъбите на кубчета.
В тиган загрейте зехтина на средно силен огън и запържете нарязания на кубчета лук за 2-3 минути. Добавете наденицата и гответе още 5 минути, като разбърквате периодично.
Прибавете гъбите, сложете клонките мащерка и гответе 3-4 минути. Посолете и подправете с черен и червен пипер.
Налейте виното и гответе 7-8 минути, докато соса се редуцира. Извадете мащерката, сложете кубчето масло и разбъркайте. Свалете съда от котлона и оставете настрана.
Отрежете 1/3 от горната страна на кроасаните. Разпределете плънката и соса в кроасаните и ги сложете ги в тавичка за печене.
Поръсете с кашкавала и печете 6-7 минути в предварително загрята до 190 градуса фурна, докато кашкавала се разтопи.
Поднесете със зелена салата.