Кроасани с шоколад

thumbnail
  • Приготвяне : 25 мин
  • Подготовка: 5 мин
  • Порции : 6

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (3.5 / 5)
  • Закуска

Съставки

Начин на приготвяне

Извадете тестото от фризера и оставете да се размрази в хладилник.
Разделете тестото на 3 равни правоъгълника, а след това всеки разрежете по диагонал.
Вземете един триъгълник тесто и направете разрез с дължина около 2 см в широката му част. Разтеглете леко настрани и намажете с малко течен шоколад.
Загънете стегнато, като започнете от широката част на тестото.
Оформените кроасани подредете в тава покрита с хартия за печене и намажете с разбития жълтък.
Печете 20-25 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, докато станат златисти и хрупкави.
Извадете кроасаните от фурната и охладете за няколко минути преди да сервирате.
Поднесете с кафе или топло мляко.