Маймунски хляб

slide
  • Приготвяне : 25 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (3.5 / 5)
  • Закуска


Съставки

Начин на приготвяне

Извадете тестото от фризера и оставете да се размрази напълно и да се затопли до стайна температура.

Настържете кашкавала и пармезана на едро ренде. Настържете и студеното масло и ги прехвърлете в голяма купа.
Добавете ситно нарязаните чесън и магданоз, сложете сушения лук, чилито , сол и черен пипер и разбъркайте добре. Отделете 1/3 от сместа в малка купичка и я оставете настрана.

Извадете тестото и го разстелете върху леко намаслен плот. Нарежете на парченца, от които оформете топчета със сравнително еднакъв размер.

Всяко топче оваляйте в сместа с кашкавал и масло и подредете в намаслен подходящ за печене съд на малко разстояние едно от друго.

Печете хляба 20 минути, поръсете с отделената смес и печете още 15-20 минути, докато хляба е изпечен и отгоре има хрупкава коричка.
Поднесете топъл.