Мини тарти с македонска наденица

thumbnail
  • Приготвяне : 25 мин
  • Подготовка: 10 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Вечеря

Съставки

Начин на приготвяне

Оставете тестото в хладилник докато се размрази напълно.
Нарежете наденицата на тънки колелца.

Върху леко набрашнен плот разтворете листата бутер тесто и с ринг с диаметър 11 см изрежете 8 кръга. С по-малък ринг маркирайте вътрешен кръг без да изрязвате.
Подредете тартите в тава покрита с хартия за печене.

Намажете основата на тартите с рикота без да излизате от вътрешния кръг.
Намажете ръбчетата с разбитото яйце и отгоре подредете нарязаната на колелца наденица, разполовените чери домати и маслини.

Поръсете с настърганата моцарела и
печете 20-25 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, докато станат златисти. Поднесете топли.