Нудли с македонска наденица и зеленчуци

thumbnail
  • Приготвяне : 15 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Вечеря

Съставки

Начин на приготвяне

В купичка сложете всички продукти за соса и разбийте добре, до пълното разтваряне на захарта.
Разрежете наденицата на две, а след това на тънки пръчици.
В голям тиган загрейте сусамовото олио. Добавете наденицата и гответе 3-4 минути, докато започне да се зачервява.
Добавете чушките и моркова и гответе 3-4 минути, дакато започнат да омекват.
Сложете гъбите и джинджифила, нарязаното на тънки ивици китайско зеле и бялата част на пресния лук. Разбъркайте добре и гответе, докато всички продукти омекнат леко, но са все още хрупкави.
Прибавете мирина и деглазирайте тигана. Налейте половината от соса, разбъркайте и свалете съда от котлона.

Сгответе нудлите според инструкциите на опаковката. Отцедете и оставете настрана.
В чиния за сервиране сложете от нудлите и отгоре добавете от зеленчуковата смес с наденицата. Поръсете с нарязаните на тънки колелца пера зелен лук и сусам.