Печени картофи с розмарин и родопска наденица

slide
  • Приготвяне : 60 мин
  • Подготовка: 10 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Вечеря


Съставки

Начин на приготвяне

Измийте добре картофите, нарежете праза на парчета с дължина около 3 сантиметра. 

Скилидките чесън разрежете на две, а розмарина на ситно.

Сложете картофите в тава за печене, добавете праза, дафиновият лист и ситно нарязания розмарин. Полейте със зехтина, посолете и разбъркайте. Печете 40 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.

Нарежете наденицата на дебели колелца. Извадете картофите от фурната, сложете наденицата и печете още 20 минути. 

Преди сервиране поръсете с малко пресен розмарин.