Пица с чушки и добруджански суджук

thumbnail
  • Приготвяне : 30 мин
  • Подготовка: 10 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Закуска

Съставки

Начин на приготвяне

Размразете тестото на стайна температура.

Нарежете суджука на тънки филийки. 

Към доматения сос добавете зехтина и босилека и разбъркайте. 

От цветните чушки, лютата чушка и лука  отрежете по няколко колелца. 

Разстелете тестото в намаслена тава и покрийте с доматения сос. Подредете нарязаната на колелца моцарела, отгоре и около тях поставете чушките, лука и суджука и накрая сложете лютата чушка и маслините. 

Изпечете пицата за 25-30 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.