Понички от бутер тесто Bella с глазура и малиново сладко

slide
  • Приготвяне : 10 мин
  • Подготовка: 10 мин
  • Порции : 12

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Закуска


Съставки

Начин на приготвяне

Извадете тестото от фризера и оставете да се размрази в хладилника. 

В дълбок съд загрейте около 1 л олио до 180 градуса.

Поставете на леко набрашнен кухненски плот и с 2 различни по размер ринга изрежете понички. 

Пържете поничките в олиото и от двете страни, докато станат златисти и бухнат. 

Готовите понички изваждайте върху решетка, за да останат хрупкави. 

В купичка смесете пудрата захар, ваниловият екстракт и млякото и разбийте до получаването на гладка паста. 

Внимателно потапяйте едната страна на топлите понички в глазурата и върнете върху решетката.

Поднесете с малиново или друго сладко, което харесвате.