Претцели с тесто за пица

thumbnail
  • Приготвяне : 20 мин
  • Подготовка: 10 мин
  • Порции : 6

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (3.0 / 5)
  • Закуска

Съставки

Начин на приготвяне

Препечете содата в сух тиган за 3-4 минути на средно силен огън. Налейте водата в купа, добавете содата и разбъркайте добре, докато се разтвори.

Загрейте фурната до 200 градуса. Покрийте голяма тава за печене с хартия.
Сложете тестото върху леко набрашнен плот и нарежете на 6 широки ленти.

Загънете леко, за да оформите фитил, разтеглете всяка ивица тесто до дължина 60 см.
Оформете претцелите като усукате двата края и залепете връхчетата за основата.
Потопете всеки претцел във водата, отцедете добре и поставете в тавата за печене.

Поръсете претцелите обилно със сол на люспи и печете 20 минути, докато станат златисто кафяви.
Оставете да изстинат за 5 минути преди да сервирате.

Докато претцелите се пекат пригответе соса.
В касерола разтопете маслото и запържете брашното за 2-3 минути до златисто. Налейте бирата при непрекъснато бъркане и варете няколко минути, докато соса се сгъсти. Свалете съда от котлона, посолете и добавете настъргания кашкавал. Разбъркайте добре, докато се разтопи и поднесете топъл.