Претцели от бутер тесто

slide
slide
slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 12 мин

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Вечеря

Претцелите (наричани също у нас претзели, бретцели) представляват вид гевречета, навити по специфичен начин. Обикновено се приготвят от тесто и се оформят на типичен възел, като най-често се поръсват с едра сол. Смята се, че първите претцели са приготвени от немски монаси и така и до днес са особено популярни в цяла Германия. Класическите немски претцели се приготвят единствено и само от вода и брашно и могат да се консумират по време на пост. По тази причина са особено популярни и могат да се намерят на немските великденски пазари. Аз ви предлагам да излезем от кулинарната класика, да експериментираме и да приготвим претцели от бутер тесто, поръсени със сусам. Те са лесни за приготвяне и носят духа на Германия и Великденските им пазари.    


Съставки

Начин на приготвяне

Бутер тестото BELLA се оставя да се размрази напълно. С остър нож тестото се нарязва на ленти с дебелина около 1 – 1,5 см. Всяка от лентите се кръстосва както на снимката, след което тестото се завива още веднъж.

След това краищата на бутер тестото се вдигат към кръгчето от тесто и се „залепят“ с малко разбито яйце.

Претцелите се нареждат в тава за печене и се намазват с разбито яйце. Поръсват се със сол и сусам и се пекат около 12 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса или докато претцелите станат златисти.

След като се извадят от фурната се оставят за няколко минути в тавата и след това се поднасят.