Пролетно ризото със спанак и кренвирши

thumbnail
  • Приготвяне : 30 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (4.0 / 5)
  • Вечеря

Съставки

Начин на приготвяне

В касерола сложете 2 с.л. от зехтина и 2/3 от маслото и загрейте на средно висока температура. 

Добавете нарязания на кубчета стар лук и гответе 2-3 минути, докато стане прозрачен. Прибавете пресните лук и чесън и гответе още 2 минути. 

Сложете ориза, разбъркайте и налейте виното. Гответе 2-3 минути, докато се изпари алкохола, посолете и подправете с черен пипер. 

Започнете да наливате от горещия бульон по 150-200 мл наведнъж, като разбърквате ориза. Гответе 18-20 минути, докато ориза стане кремообразен. 

Нарежете кренвиршите на  колеца и ги запържете в останалата 1 с.л. зехтин.

Към ориза добавете нарязания спанак, разбъркайте и оставете да омекне от топлината. 

Свалете съда от котлона, добавете останалото масло и 2/3 от пармезана и 2/3 от кренвиршите. 

Настържете лимоновата кора и сервирайте ризотото веднага, като добавите още малко кренвирш и пармезан.