Дайте своята оценка за ястието
В касерола сложете 2 с.л. от зехтина и 2/3 от маслото и загрейте на средно висока температура.
Добавете нарязания на кубчета стар лук и гответе 2-3 минути, докато стане прозрачен. Прибавете пресните лук и чесън и гответе още 2 минути.
Сложете ориза, разбъркайте и налейте виното. Гответе 2-3 минути, докато се изпари алкохола, посолете и подправете с черен пипер.
Започнете да наливате от горещия бульон по 150-200 мл наведнъж, като разбърквате ориза. Гответе 18-20 минути, докато ориза стане кремообразен.
Нарежете кренвиршите на колеца и ги запържете в останалата 1 с.л. зехтин.
Към ориза добавете нарязания спанак, разбъркайте и оставете да омекне от топлината.
Свалете съда от котлона, добавете останалото масло и 2/3 от пармезана и 2/3 от кренвиршите.
Настържете лимоновата кора и сервирайте ризотото веднага, като добавите още малко кренвирш и пармезан.