Ризото с биволски суджук и пащърнак

thumbnail
  • Приготвяне : 50 мин
  • Подготовка: 10 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (3.5 / 5)
  • Вечеря

Съставки

Начин на приготвяне

Обелете пащърнака, нарежете 2/3 от него на дебели пръчици и сложете в тава за печене. Полейте със зехтина, посолете и подправете с черен пипер. Разбъркайте добре и печете 15-20 минути в предварително загрята до 200 градуса, докато се запече до златисто.
Останалия пащърнак настържете.
Затоплете бульона.
В тенджера загрейте 40 г масло и запържете нарязания на ситно лук до прозрачност. Добавете настъргания пащърнак и гответе 2-3 минути, като бъркате често.
Добавете ориза и чесъна нарязан на филийки и гответе още 2 минути. Посолете и подправете с черен пипер.
Налейте виното, разбъркайте и оставете за 2 минути да се изпари алкохола.
Започнете да наливате бульона по 1 черпак наведнъж и бъркайте непрекъснато.
Наливайте течност, само след като ориза е поел предишната.
Гответе 20 минути, при непрекъснато бъркане, докато се свари и стане кремав.
През това време нарежете суджука на филийки и запържете до хрупкавост в сух тиган.
В малък тиган разтопете останалите 30 г масло и запържете листата салвия за 2-3 минути, докато станат хрупкави
Свалете съда от котлона и към ризотото добавете, сиренето маскарпоне и настъргания пармезан.
Сервирайте ризотото в чинии, отгоре поставете от печения пащърнак, запържения суджук, листа пържена салвия, малко от маслото в което е готвена и настърган пармезан.
Поднесете веднага.