Лукът (1 глава) се накълцва на ситно и се задушава до омекване в олиото (2 с.л.). След това се прибавя суровият спанак (200 г) и се разбърква няколко пъти, докато смени цвета си.
Получената плънка се овкусява със сол и черен пипер. Сьомгата също се овкусява със сол и черен пипер.
Плънката се поставя върху разстланото бутер тесто (350 г), което е предварително разточено с точилка. Върху плънката се поставя филето от сьомга (500 г), предварително почистено от кожата и костите. Тестото се затваря, за да обвие рибата и плънката от всички страни. С остатъците от тестото се правят ивици, с които се декорира ястието. Намазва се с разбит жълтък (1 бр), поставя се в тава върху хартия за печене, поръсва се със сол и черен пипер и се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 30 минути.