Размразете тестото в хладилник, докато омекне напълно.
Пригответе съд за печене с падащо дъно и размери 13 на 35 сантиметра.
Извадете сиренето и оставете на стайна температура за 30 минути.
Върху леко набрашнен плот разточете тестото да дълъг лист, така че покриете дъното и стените на съда. Сложете тестото в съда, притиснете леко с пръсти, за да прилепне добре по стените и изрежете излишното тесто.
Набодете с вилица тестото и приберете в хладилник за 15 минути.
Загрейте фурната до 200 градуса. Извадете тестото от хладилника, покрийте с хартия, напълнете с тежести за печене и печете 15 минути. Махнете тежестите и хартията и печете още 5 минути, докато дъното на тарта стане златисто. Извадете от фурната и охладете върху решетка за 10 минути.
В купа сложете крема сиренето и добавете зехтина, листенцата мащерка и подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре и оставете настрана.
Почистете и обелете морковите и с белачка за зеленчуци ги нарежете на тънки ленти.
Върху тестото нанесете овкусеното крема сирене, покрийте с лентичките моркови и гарнирайте с натрошено сирене и листа прясна мащерка.