Пълнозърнести трицветни хапки BELLA

slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 20 мин
  • Подготовка: 30 мин
  • Порции : 18

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Вечеря

Такива симпатични парти-хапки можете да направите с всякакви пълнежи. Сложете това, което обичате най-много и овкусете с любими подправки. По желание, може да задушите лука и морковите в малко масло, но сурови са по-свежи като вкус и запазват красивите си цветове. Да ви е сладко!


Съставки

Начин на приготвяне

Пригответе трите плънки по отделно.

Нарежете лука и магданоза на ситно.

Посолете и намачкайте с ръка, за да може лука да омекне и намали обема си.

Добавете сиренето и оставете пълнежа настрана за 10 минути.

Настържете морковите на едро ренде.

Поръсете със захар и сол. Както при лука, намачкайте и ги оставете за 10 минути.

След като пуснат сока си, изстискайте добре с ръце, за да отстраните излишната течност.

Задушете каймата и лука в олиото.

Посолете, поръсете с черен и червен пипер и овкусете с риган.

Охладете.

Намажете една кора с масло и прегънете по дължина.

Отново намажете с масло.

В единия край сложете половината от лучената плънка и завийте на руло.

По същият начин подгответе още 5 рула с останалите пълнежи.

Ще получите 6 броя: две с лук, две с моркови и две с кайма.

Намажете останалите две кори с масло.

В края на всяка наредете по три от напълнените кори, като сложите две една до друга, а третата поставите върху тях.

Увийте ги добре с кората, да станат стегнати рула.

С остър нож, нарежете рулата на парчета с дебелина около 2 см.

Подредете парчетата легнали в тава, покрита с хартия за печене.

Отгоре ги намажете с масло.

Печете в загрята на 180˚ фурна за около 20 минути.

Сервирайте все още топли.