Такива симпатични парти-хапки можете да направите с всякакви пълнежи. Сложете това, което обичате най-много и овкусете с любими подправки. По желание, може да задушите лука и морковите в малко масло, но сурови са по-свежи като вкус и запазват красивите си цветове. Да ви е сладко!
Пригответе трите плънки по отделно.
Нарежете лука и магданоза на ситно.
Посолете и намачкайте с ръка, за да може лука да омекне и намали обема си.
Добавете сиренето и оставете пълнежа настрана за 10 минути.
Настържете морковите на едро ренде.
Поръсете със захар и сол. Както при лука, намачкайте и ги оставете за 10 минути.
След като пуснат сока си, изстискайте добре с ръце, за да отстраните излишната течност.
Задушете каймата и лука в олиото.
Посолете, поръсете с черен и червен пипер и овкусете с риган.
Охладете.
Намажете една кора с масло и прегънете по дължина.
Отново намажете с масло.
В единия край сложете половината от лучената плънка и завийте на руло.
По същият начин подгответе още 5 рула с останалите пълнежи.
Ще получите 6 броя: две с лук, две с моркови и две с кайма.
Намажете останалите две кори с масло.
В края на всяка наредете по три от напълнените кори, като сложите две една до друга, а третата поставите върху тях.
Увийте ги добре с кората, да станат стегнати рула.
С остър нож, нарежете рулата на парчета с дебелина около 2 см.
Подредете парчетата легнали в тава, покрита с хартия за печене.
Отгоре ги намажете с масло.
Печете в загрята на 180˚ фурна за около 20 минути.
Сервирайте все още топли.