Момичетата пожелаха хем да е сладичко, хем да е лекичко

image

Обичаме уикендите по женски, когато можем да се отпуснем в компанията на приятелките си. Тогава следобедното кафе е по-вкусно, а разговорите са по-сърдечни. Но случи ли се ние да сме домакини на среща със себеподобни често се чудим каква храна да приготвим, така че да се представим хем добре, хем да не ни отнеме твърде много време. 

Жените обичаме сладичкото. Някак си ни предразполага да сме повече себе си и да се забавляваме искрено. Искаме съвършения десерт! Затова сме и претенциозни към рецептите, които избираме да изпълним за себе си и гостите си. А става ли дума за сбирка на момичетата, нещата се усложняват още повече, защото всяка жена е с претенции дали да е шоколадов, дали с повече сметна или с плодове, пък и да не е нещо тежко, че да не преяде. 

Женските събирания са вид ритуал с много говорене, шумен смях, споделени тайни,  напитки и вкусно похапване. Но кой е идеалният десерт за всяка момичешка компания, за срещи с повод и без повод, за много незабравими моменти и още повече подсладени емоции? 

Приготвили сме не една, а цели три рецепти, с които ще впечатлите приятелките си, а  цялата дамска компания ще ахка и въздиша влюбено…не, не по представител на срещуположния пол, а по вкуса и лекотата на перфектната сладост.  

Започваме с предложение за нещо леко и меко, хрупкаво и пухкаво, с кокетен външен вид. Това е кремът в дантелени корички от фини точени кори за баклава и сладкиши „Белла“.  Съдържа какао, течна сметана, крема сирене и има ванилов вкус с лимонов нюанс. Разтапя се в устата, докато говорите за онази рокличка, която е пленила сърцето ви, за децата, за мъжете, за мечтите и за летните планове, а и стои прекрасно на масата до чашите с димящо капучино. Неустоимо изкушение и превъзходно допълнение към следобедната среща на момичетата. 

Продължаваме нататък и мислим за онези, на които им се иска нещо „по-така“ - с плодове и френски сирена. Втората ни рецепта за идеалната среща по женски е за бутерки от бутер тесто „Белла“ със смокини и сирене Бри. Цели 12 порции, които ще приготвите само за 12 минути, а всичките ви приятелки ще са възхитени от нежния вкус на тестото, което чудесно се комбинира със смокините и сиренето Бри. Този десет върви със сладка топла напитка, но си пасва и с чаша бяло вино. Обещаваме, че няма да усетите кога е минал следобедът и по всяка вероятност срещата ви ще премине във вечеря. Мъжете, децата и домашните задължения могат да почакат. Сега сте с момичетата.

Предложение номер три е за аристократичните дами, които си падат по малини и бял шоколад, поднесени в порцеланови подноси, заедно с чаша горещо черно кафе. Пуричките от фини точени кори „Белла“ с бял шоколад и малини са толкова вкусни, че ще ви се иска да сте направили двойна доза, а приятелките ви ще се облизват и оглеждат за допълнително. Спокойно може да забравите за етикецията и да ометете всичко от чинията, защото нали затова сме по женски, за да релаксираме и да се почувстваме сред свои хора.  

От нас са идеите и рецептите, от вас са приготвянето и преживяването. Избрахте ли десерта, който да приготвите за следващата бленувана среща с приятелките си?