Зодиите в кухнята – Везни (23 септември – 22 октомври)

image

Подредбата на звездите по време на раждането може да ни каже какви кулинари сме и какви са кулинарните ни заложби. Как се справяме в кухнята, каква храна предпочитаме и какъв е маниерът ни на хранене зависи от зодията ни. Кои зодии обичат да готвят и кои предпочитат да похапват? Какво меню избираме за себе си и близките си – с повече месо или вегетарианско, предимно салати или пикантни ястия? Планетите знаят. С доза хумор, за забавление и с хитри предложения за вкусни рецепти, подходящи за представителите на всяка зодия.

Зодия Везни

Мото: Аз уравновесявам!

Стихия: Въздух

Цвят: розов

Планета управител: Венера

Хранене: балансирано

Стил на готвене

В менюто за обяд, приготвен от представител на зодия Везни, има от всичко – от предястията и разядките до десерта, за който нямат колебания относно тестото. То със сигурност ще е Bella. Дилемата им ще бъде дали да направят тарт с грейпфрут с бутер тесто Bella или пица с какаов крем и лешници с тесто за пици Bella. Това им колебание може значително да измести уговорения час за обяд и да го превърне в ранна вечеря. Освен за менюто Везните ще се погрижат и за атмосферата. Бъдете сигурни, че ако гостувате на Везни, те ще ви посрещнат с богата трапеза, уютна обстановка, приятна музика и предварително подготвени,  политически коректни теми за разговор, които няма да наранят чувствата на нито един присъстващ.   

Кулинарни умения

Везните са известни със своята нерешителност. Това се отразява и на кулинарните им умения. Те дълго се колебаят преди да вземат решение какво ястие да сготвят. За да ги улесните и спасите от мъките им, можете вие да предложите поне основното, а те с радост ще приготвят онази Македонска наденица Leki с картофи и зеленчуци, за която е зажадняла душата ви. Докато представителите на зодията творят в кухнята, а ястието със сигурност ще им се получи, защото спазват рецептата до последната запетая, вие можете да им помогнете още като изберете цвета на салфетките и сервиза чаши, например. Като цяло Везните имат нужда от съветници за всичко, което предполага избор на размер, дизайн, форма и т.н. Те са благородни да имат под ръка доверен човек, който да взима тези „трудни“ решения вместо тях.  

Апетит

Везните се хранят умерено и рядко им се случва да преядат. Ако очите им са гладни за десерта, ще пропуснат предястието. Ако им се хапва солено, няма да докоснат кекса на масата дори от любопитство. „Баланс“ е тяхната мантра и тя се отнася за всичко, включително и за храненето. Представителите на зодиакалния знак цял живот търсят въпросния баланс. В интерес на истината се случва да го намерят и да му се насладят, премлясвайки от удоволствие и облизвайки пръсти.

Подходяща рецепта

Без капка съмнение на Везните предлагаме идеалната закуска, защото така ще посрещнат деня си без колебания поне в кухнята. Рецептата за мъфини с печена чушка, кашкавал и маргарин „Класика Белла“ им гарантира прекрасно, засищащо, но и леко утро, защото когато стомахът им е пълен и се радва на качествена и вкусна храна, нерешителността им изчезва.