Зодиите в кухнята – Лъв (22 юли – 22 август)

image

Подредбата на звездите по време на раждането може да ни каже какви сме в кухнята, как се храним и какъв е стилът ни на готвене. Кои зодии обичат да готвят и как се справят? Кои обожават да похапват бавно и с удоволствие? Кои зодии скачат от масата в момента, в който са се заситили? Какви са кулинарните ни предпочитания  – месо или вегетарианско, салати или пикантни ястия? Решават планетите. С лъжичка смях и хитри идеи за неустоими рецепти, подходящи за представителите на всяка зодия.

Зодия Лъв

Мото: Аз командвам!

Стихия: Огън 

Цвят: оранжев

Планета управител: Слънце

Хранене: с претенция

Стил на готвене

Лъвът е най-суетната зодия. Готвенето за него е представление, в което той е единствената и неповторима звезда. Кухнята му е оборудвана по последна мода с всякакви уреди и посуда, които потвърждават неговия статус, възможности и имидж. Ястията, които предпочита да приготвя, са впечатляващи поне колкото камембер, запечен в бутер тесто „Белла“, поднесен със сладко от малини, отглеждани само в биологично сертифицирани почви. Лъвът сервира всяко блюдо в чинии от старинен сервиз, наследство от някоя прабаба, която е била близка приятелка с царското семейство. Вечерята, която ще приготви за празник или друг повод, ще бъде с петстепенно меню, а за финал ще очаква аплодисменти. Ако не ги получи, ще се разгневи не на шега. Това обаче почти никога не се случва, защото Лъвовете знаят как да очароват и да печелят внимание.      

Кулинарни умения

Лъвовете предпочитат изпробваните рецепти. Те избягват експериментите, защото не гарантират сигурен краен резултат, а това би могло да се отрази на цялостния им кулинарен пърформанс. Лъвовете властват в кухнята, а когато решат да готвят се обграждат с помощници-изпълнители на дребните и досадни приготовления. Лъвът настоява друг да напазарува хранителните продукти, по списък изготвен от самия него, както и друг да измие, нареже и подготви зеленчуците и месото за готвене. Не е зле в кухнята да присъства и някой, който да наблюдава в захлас как Лъвът се труди над карфиола на фурна с биволски суджук „Орехите“ и мини пайовете с агнешко и бутер тесто Bella. Лъвовете винаги сервират творенията си сами, защото знаят, че след всяко ястие ще последват комплименти.  

Апетит

Обикновено Лъвовете са снажни и добре сложени, с голяма физическа и психическа сила. За да подържат добра форма, имат нужда от пълноценна храна. Те се хранят редовно, без да си спестяват основното ястие и десерта. Обичат лъскави ресторанти, луксозна обстановка и месни деликатеси, които е добре да комбинират със свежи салати и плодове. В противен случай има риск да трупнат някой друг излишен килограм. За представителите на зодията е препоръчителни да не преяждат, а да спазват балансиран хранителен режим, съчетан с повече спорт и движение. 

Подходяща рецепта

Рецептата, която би се усладила на всеки Лъв е броколи на фурна с македонска наденица Leki, сирене и кашкавал.  Могат да я приготвят, за да поглезят себе си и да нахранят семейството си добре. Богатството от аромати и вкусове ще засити както гладните за храна, така и гладните за хубави емоции. Аплодисментите ще са за Лъва.