Зодиите в кухнята – Скорпион (23 октомври – 21 ноември)

image

Какво казват звездите за кулинарните ни умения? Зодиите обуславят как се справяме в кухнята и дали около трапезата е любимото ни място. Каква храна предпочитаме и как се храним според зодиакалния ни знак? Какво предпочитаме – да готвим или да похапваме? Какво меню избираме за себе си и близките си – с повече месо или вегетарианско, предимно салати или пикантни ястия? Планетите говорят. С щипка хумор и вкусни идеи за лесни рецепти, подходящи за представителите на всяка зодия.

Зодия Скорпион

Мото: Аз желая!

Стихия: Вода

Цвят: тъмно червен 

Планета управител: Марс и Плутон

Хранене: със страст и удоволствие

Стил на готвене

Кухнята на Скорпиона прилича на древен олтар, отрупан с разхвърляни подправки и екзотични плодове, а когато готвят представителите на зодията изглеждат досущ като магьосници с готварска престилка вместо роба. Скорпионът пече, вари, реже и пасира темпераментно и предпочита силните и наситени вкусове, които подпалват емоциите. Той обича да пробва различни храни, домакински уреди и рецепти като булгур с нахут и кренвирши Leki. Когато сервира блюдата си, го прави някак мистично с приглушено осветление или свещи, на фона тантрична мелодия и много червено вино. В компанията на помощник-готвач от зодия Рак, Скорпионът превръща готвенето в кулинарна комбинация от чувственост и страст.

Кулинарни умения

Скорпионът винаги знае точно какво иска, дори когато е в магазина за хранителни продукти или на пазара. Голяма част от подправките си отглежда сам на балкона, защото са ценни, редки и трудно се намират. Той мечтае да открие перфектната комбинацията от ухания и съставки, която да въздейства на сетивата като универсален афродизиак. Затова представителите на зодията експериментират с почти всяка рецепта – добавят повече чили в основното ястие или поръсват десерта с двойна доза шоколадови пръчици. Те с удоволствие биха опитали да направят пикантни хрупкави буритоси с фини кори Bella или шоколадова баклава с бутер тесто Bella с користната цел да омагьосат гостите си с вкусове и аромати и да изпълнят вечерта с повече съблазън и разтапящи мигове. Можем да твърдим, че Скорпионите имат чара, таланта и всички нужни умения, за да постигнат целта си. 

Апетит

На пръв поглед Скорпионите изглеждат ненаситни и лакоми, но това не е така. Когато се нахранят, те бързо, понякога безцеремонно, напускат масата в търсене на други удоволствия. Представителите на зодията са придирчиви по отношение на ястията, които консумират. Те търсят вкусове, които ги отвеждат отвъд обикновеното физическо засищане и обръщат внимание на всяка ухание дори в по-простичките блюда. Привличат ги силните и екзотични аромати, които създават пикантни и горещи спомени. Представителите на зодията имат вроден усет към нетрадиционното и могат да бъдат забележителни кулинари, добавяйки мистика и част от своята пламенна енергия към всяка рецепта.

Подходяща рецепта

Предизвикаме Скорпионите да се развихрят и да вложат цялата си страст в приготвянето на нашата рецепта за ризото с биволски суджук „Орехите“ и пащърнак. Така ще създадат ястие, което е букет от омагьосващи вкусове и усещания. Могат да добавят по-пикантни заливки и сосове по свое усмотрение или да изберат омайващи напитки, музика и свещи – каквито обичат и които разпалват горещи емоции.