Зодиите в кухнята – Овен (21 март – 20 април)

image

Знаете ли, че подредбата на звездите по време на раждането може да ни каже какви сме в кухнята и как се храним. Кои зодии обичат да готвят и кои обожават да похапват? За кого храната е бавно удоволствие и кой скача от масата в момента, в който се заситил? Какво предпочитаме да похапваме според зодиакалния знак – месо или вегетарианско, салати или пикантни ястия? Ето какво казват планетите. С лъжичка смях и хитри идеи за вкусни рецепти, подходящи за всяка зодия.

Зодия Овен

Мото: Аз съм!
Стихия: Огън 
Цвят: червен
Планета управител: Марс
Хранене: на крак

Стил на готвене

Овенът е пикантна смесица от огнено нетърпение и абсолютна непоносимост към скуката. Животът му е безкраен екшън. Същото се отнася и за готварския му стил. Ако очаквате Овен да се застои до печката дълго и кротко и да се труди над сложно ястие, с рецепта която изисква спокойствие и самообладание, ще останете разочаровани. Овните предпочитат да готвят бързо и експедитивно и избират по-простички блюда, които приготвят с полуготови замразени зеленчуци, настърган кашкавал от пакетче и много подправки. Това ги прави и доста креативни. Ако Овен ви покани на вечеря, не се изненадвайте, че на масата е сервирана току-що затоплена замразена пица с добавени лют пипер или уасаби. Червеното вино със сигурност ще е налично, така че нощта ще бъде гореща и бързо ще забравите какво е менюто.

Кулинарни умения

Овните могат да се представят като добри кулинари, но им трябва сериозна мотивация за това. Ако предизвикате един Овен да направи тарти с маскарпоне и ягоди с кори за сладкиши „Белла“ за онзи конкурс в Инстаграм с награден фонд супер бърз мотор, той ще се справи, следвайки оригиналната рецепта, а резултатът ще е задоволителен. След като приключи обаче ще направи една обиколка около блока на бегом, за да изразходва енергията, натрупана от дългото му застояване на едно място. Овните правят чудесен Добруджански суджук “Орехите”на скара, грил с Македонска наденица Leki, барбекю, както и паста. Всъщност всичко, което става бързо и не се налага да губят ценно време в предварителни приготовления. 

Апетит

Представителите на зодия Овен изразходват големи количества енергия и имат нескончаем апетит. Трудно да се каже кое е основното хранене за деня при Овните, тъй като повечето от тях обичат да похапват често, но все на крак - между телефонните или видео разговори, тичането по задачи, планирането на лятна експедиция до вулкана Попокатѐпетъл или по път към фитнес залата. Хубавото е, че каквото и количество храна да консумират, те рядко трупат излишни килограми. Няма как да е другояче. Мъжете и жените от този зодиакален знак имат завиден метаболизъм и бързо изразходват всичко, което погълнат. 

Подходяща рецепта

Нетрадиционно, добре овкусено ястие с колбас и подправки би изкушило и заситило глада на всеки Овен. Рецептата, която ще изпълнят с удоволствие за себе си, за гостите си, за добро представяне и за повече вълнуващи и апетитни моменти с близките хора е спагети с люти чушки, чесън и сушеница „Орехите“. Освен че има невероятен вкус, за реализацията на тази рецепта са нужни само 15 минути.