Зодиите в кухнята – Телец (21 април – 20 май)

image

Зодиите са свързани с хранителните ни навици. Знаете ли, че подредбата на звездите по време на раждането може да ни каже какви сме в кухнята и как се храним. Кои зодии обичат да готвят и кои обожават да похапват? За кого храната е бавно удоволствие и кой скача от масата, в момента в който се заситил? Какво предпочитаме да похапваме според зодиакалния ни знак – месо или вегетарианско, салати или пикантни ястия? Решават планетите. С лъжичка смях и хитри идеи за неустоими рецепти, подходящи за всяка зодия.

Зодия Телец

Мото: Аз притежавам!

Стихия: Земя

Цвят: зелен

Планета управител: Венера

Хранене: с наслада

Стил на готвене

Телецът е известен като лакомника на зодиака. Това е и вярно, и невярно. Представителите на тази зодия не обичат да се тъпчат с щяло и нещяло, но издигат в култ хубавата, добре приготвена храна. Телците обичат уюта и изобилието. Те се чувстват по-спокойни, когато хладилникът им е пълен с качествени продукти и могат лесно да сготвят всяко ястие, за което копнее душата им, като пълнозърнести трицветни хапки „Белла“. Отдават се на готвенето с удоволствие и винаги добавят нещо от себе си към всяка рецепта, защото са уверени, че знаят как да направят ястието още по-вкусно. Докато готвят, Телците огладняват. За тях готвенето е процес и на похапване, затова рядко са гладни по време на вечерята, която сами са приготвили. Всеки, който е опитвал блюдо, приготвено от Телец, е останал очарован. Те наистина имат усет към вкусната храна. 

Кулинарни умения

Няма рецепта, която да се опъне на Телеца. Ако все пак това се случи, е или защото в момента го мързи, или е прекалено гладен, за да се концентрира над готвенето. Той се справя еднакво добре с десерти като шоколадово брауни с маргарин с масло „Белла“ или крем супа от целина с хрупкав салам Бургас „Орехите“. Със сигурност ще прибави още малко маргарин с масло към сладкиша или ще овкуси супата с повече парченца салам. Някои Телци имат свои любими тайни подправки, които прибавят към всяко ястие за повече аромат. Преди да започнат да готвят, представителите на тази зодия нарязват и подреждат всички съставки от рецептата. Защото искат да превърнат готвенето, както и всичко останало, в приятно и релаксиращо удоволствие. Не ги карайте да бързат! Това ще ги влуди.  

Апетит

Не можем да твърдим, че Телците са непрестанно гладни, но огладнеят ли стават нервни и заядливи. Макар че са сред най-търпеливите зодии, те са напълно способни да вдигнат скандал в ресторанта, ако поръчката им се забави дълго. За тях е трудно да спазват диети и да се ограничават, въпреки че понякога им се налага. Не издържат на дълги хранителни режими и се стараят да подържат добра физическа форма с повече движение и разходки сред природата. Телецът е щастлив, когато е заситен с вкусове, аромати и красиви гледки.  

Подходяща рецепта

Рецептата на Телците трябва да е вкусна, елегантна и да отразява техния стремеж към комфортен и великолепен живот. За тях избираме запечено Бри с прошуто, боровинки и фини точени кори „Белла“, защото е апетитен и разточителен букет от вкусове и усещания, които всеки Телец ще оцени подобаващо.