Зодиите в кухнята – Стрелец (22 ноември – 21 декември)

image

Подредбата на звездите по време на раждането влияе на вкуса и кулинарните ни умения. Планетите могат да предскажат кои зодии обичат да готвят и кои предпочитат да похапват, за кои храненето е наслада и кои скачат от масата в момента, в който са се заситили. Какво меню предпочитаме според зодиакалния ни знак – месо и колбаси или тестени и млечни продукти? Следват предположенията на звездите. Усмихваме се, докато споделяме лесни и невероятно вкусни рецепти за закуска, обяд или вечеря.

Зодия Стрелец

Мото: Аз разбирам!

Стихия: Огън

Цвят: син 

Планета управител: Юпитер

Хранене: с настроение

Стил на готвене

Стрелецът живее леко, защото е разбрал, че тайната на живота е в това да му се наслаждаваш. Неговата волна и свободолюбива душа не се трогва от скъпи сервизи и викториански мебели, нито от официални четиричасови вечери с тежко и изискващо меню. Стрелецът обича да бъде на открито и предпочита летните кухни, пикниците и скарата. Той си пада авантюрист, а любопитството му го кара неуморно да търси нови и нестандартни вкусове, които да изпробва.  Денят му започва с лаваш със салам Бургас Leki, печена чушка и патладжан, който си приготвя с тананикане, слага в раницата и излиза да закуси сред природата, на пейка в парка или на път към офиса. Неговите кулинарни търсения са свързани с рецепти, които събуждат копнеж за пътувания и приключения.

Кулинарни умения

Представителите на зодия Стрелец са царе на барбекюто, бургерите и сандвичите. Те с мерак ще приготвят брускети с македонска наденица Leki, печени домати и моцарела за своите приятели и гости, а докато сервират ще разказват спомени от странстванията си по света и у нас. Те знаят много рецепти за блюда от близо и далеч, които са научили лично от италиански, чилийски или перуански готвачи. Рафтовете в кухнята им пазят безценни подправки с имена, които са трудни за произнасяне и за които да дали луди пари, но благодарение на тях всяко ястие, приготвено от Стрелец, разказва история за земи с ухания и вкусове, които ни карат да мечтаем. Да си гост за обяд на Стрелец е истинско удоволствие, защото позитивизмът и веселият дух на Стрелците превръщат храненето в празник.  

Апетит

Стрелецът е гладен за живот. Той иска да нахрани добре всичките си сетива и понякога само хапка-две не му стигат. Това респективно води до преяждане с десерт или с двойна порция добруджански суджук „Орехите“ на скара. Желанието на представителите на зодията да опитат от всичко по много би могло да доведе до наддаване на килограми, но Стрелците са подвижни, активни и не се застояват на едно място. Така бързо изразходват излишните калории. 

Подходяща рецепта

Едва ли можем да задържим представител на зодия Стрелец в кухнята задълго, но ще опитаме да го изкушим с шишчета с тесто за пица „Белла“. Рецептата се приготвя бързо, може да послужи за предястие или за основно, а вкусът е лек, засищаш и дава енергия за нови подвизи, разходки, пътешествия и моменти, заредени с чудесно настроение. Подходяща е за голяма компания, за пикник или за презареждане по време на поход в планината.