Четири рецепти за романтична вечеря с вкус на кулинарни пътешествия

image

Романтиката винаги е на мода и води за ръка жестове на внимание, които създават безценни мигове на щастие. Всяка двойка има потребност от няколко часа заедно, в които да избяга от ежедневието, битовизма, тревогите за бъдещето, мислите за насъщния и  прозаичните вечери пред телевизора, в таен свят за двама с вкус на пътешествия. 

Независимо от пола, възрастта, годините заедно и общите спомени, винаги можете да изненадате половинката си с домашно приготвена романтична вечеря с изключени смартфони, но със сетива, включени за неустоими вкусове и божествени аромати. За тази цел не е нужно да сте кулинарен виртуоз, да изгубите половин ден в кухнята или да изхарчите заплатата си за продукти, които струват неосновно скъпо. Достатъчно е да имате  желание, малко търпение и много любов за споделяне. 

Предлагаме ви четири рецепти, които можете безпроблемно да изпълните в комбинация или по отделно. Гарантираме вкусни ястия, с които ще доставите незабравимо удоволствие на най-прекрасния за вас човек и заедно ще се отправите на кулинарни пътувания до най-приказни дестинации. 

С полъх на морски бриз и като покана за спокойна романтична вечеря можете за започнете с чаша вино и средиземноморски брускети с тесто за пица Bella. Леко начало, което обещава отпускаща и приятна вечер. Препоръчваме да добавите и италианска музика, а след като похапнете можете да поканите половинката на танц. Специалните моменти у дома, освен с вкусна домашно приготвена храна, могат да развихрят въображението с безброй идеи за нежни емоции.

След средиземноморските мечтания за двама можете да вкусите от традицията на старите български майстори, увита в арабско хлебче. Рап с луканка „Орехите“ се приготвя за минути, а хапките руло със съвършено балансиран вкус дават енергия и предразполагат за по-дълга и уютна вечер. Кому са нужни сложни и времеемки рецепти за приготвяне храна, когато любовта е гладна и не иска да чака? Похапвайки, разговаряте за общото си бъдеще, а защо да не планирате и почивка на място, което отдавна ви е на сърце?  Какво ще кажете за Дубай, Египет или някъде в Добруджа? 

Идва време за основното ястие. Представяме ви хитра и изключително интересна рецепта, която ще трогне любимия човек. Кроасанът с македонска наденица Leki и винен сос с гъби ще засити и двама ви добре и ще ви пренесе във Франция, в малкото семейно ресторантче, което посетихте по време на онази екскурзия и останахте очаровани. Това никога не се е случвало? Напротив, случва се сега, в удобството на собствения ви дом, с аромата на домашната храна, в собствената ви трапезария. Защото красивите моменти за двама съществуват първо в общите планове и мечти. 

Време е за десерт! Най-чаканият момент от всяка вечеря. Нашето предложение ще превърне романтичния финала в прелюдия към паметна нощ. Никой не може да устои на тарта от кори за баница „Белла“със смокини, рикота и горгонзола. Всяка хапка създава нова емоция на наслада, добро настроение и ви пренася на единственото място, където всеки иска да бъде, когато обича – в прегръдките на любимия човек.  

Бъдете романтични във връзките си, бъдете изобретателни в кулинарните си търсения,  сервирайте на трапезата си любов и споделеност, за да ви е сладко всяко ястие!