Зодиите в кухнята – Рак (21 юни – 21 юли)

image

Подредбата на звездите по време на раждането може да ни каже какви сме в кухнята. Кои зодии обичат да готвят, кои обожават да похапват и кои не приемат храната като нещо повече от енергия за тялото? За кого храненето е удоволствие и за кого необходимост? Каква храна предпочитаме, според зодиакалния ни знак – месо или вегетарианско, салати или пикантни ястия? Следват отговорите според подредбата на планетите в деня на нашето раждане. Забавляваме се, докато се себеопознаваме  и научаваме лесни и интересни рецепти, подходящи за всяка зодия.

Зодия Рак

Мото: Аз чувствам!

Стихия: Вода

Цвят: тюркоаз

Планета управител: Луна

Хранене: хармонизира емоциите им

Стил на готвене

За Раците готвенето е подходящият начин за преминаването през всякакви емоционални състояния. Нещастен ли си? Ракът ще ти приготви супа Риболита с зеленчуков микс Bella за успокоение. Щастлив ли си? Ракът ще отпразнува щастието ти, заедно с теб, с уханен пай с кайсии и бутер тесто Bella. Представителите на зодията са кулинари с чувство и се отдават с желание на приготвянето на всяко ястие. В шкафовете в кухнята им са подредени тефтери с готварски рецепти и бурканчета с десетки (легални) подправки, които се твърди, че въздействат на психиката. Ако съществува книга със заглавие „Как да храненето може да балансира емоциите ни“, то нейният автор вероятно е зодия Рак. 

Кулинарни умения

Ракът е зодия, която може да нахрани душата ти с галет с бекон „Орехите“, защото ще вложи цялото си сърце в приготвянето му. Такива са Раците – понякога плачат, не защото режат лук, а понеже им е тъжно заради техни си неща. Друг път се смеят безпричинно, докато разбъркват картофената крем супа с броколи и кренвирши Leki, понеже им е леко на душата. Ястията които приготвят винаги са направени с внимание, отношение и усет към съвършения вкус и аромат, какъвто имат само представителите на този зодиакален знак. Ракът може да сготви нещо зашеметяващо с продуктите, които са налични в хладилника. Парченце кашкавал, резен, два домата, малко сол, подправени с правилната емоция и отношение на Раците ще превърнат дори лекото похапване в истинско удоволствие. 

Апетит

Раците се хранят не само заради физическата си нужда, но и за да утолят емоционален глад, затова трябва да са внимателни с количеството и качеството на храната, която консумират. Не е желателно да вечерят, докато гледат „Титаник“, защото сантименталната им натура ще огладнее за сладка радост и могат да прекалят с бонбоните или вафлите. Но, ако Рак предложи ви почерпи с пурички от точени кори Bella с шипков мармалад, не отказвайте тази вълшебна наслада, а го целунете и заради прекрасната идея, и заради щастието, което ще му донесе целувката ви.

Подходяща рецепта 

Представителите на зодия Рак превръщат всяка рецепта във вкусно и подходящo за всякакъв повод блюдо, затова тук ще предложим идея, с която можете да зарадвате своя близък човек от зодията. Пролетното ризото със спанак и кренвирши Leki е вкусно, питателно и не е сложно за приготвяне. Ястието е подходящо както за обяд, така и за вечеря. Най-добре да е на свещи, за двама, придружена от романтична музика и пивко бяло вино.